Hoe je jouw kantoor eenvoudig duurzaam maakt: 10 duurzame tips

Blog
5
 min
24
-
09
-
2024
Wil je jouw kantoor verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Met deze 10 praktische tips maak je jouw kantoor groener én bespaar je op kosten. Duurzaam ondernemen begint hier! 

  1. The Good Roll: Duurzaam toiletpapier

“Let’s make the world less shitty!” is het motto van The Good Roll. Ze produceren 100% boomvriendelijk en gerecycled toiletpapier. De verpakking is plasticvrij en 50% van de nettowinst wordt geïnvesteerd in de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Dit betekent dat je met een gerust hart kunt bijdragen aan duurzaamheid, zelfs tijdens je toiletbezoek!

  1. Uitwisbaar notitieboek van steenpapier

De papierindustrie draagt bij aan massale ontbossing. Moyu biedt een oplossing met uitwisbare notitieboeken van steenpapier, zonder bomen, water of bleekmiddelen. Dit papier is 500 keer herschrijfbaar en makkelijk te recyclen. Plus, ze planten één boom per verkocht notitieboek. Zo kun je je aantekeningen maken zonder je ecologische voetafdruk te vergroten.

  1. Ecosia: Plant met elke klik een boom

Hoe vaak zoek jij iets op het internet? Vervang je huidige zoekmachine door Ecosia en plant bomen met elke zoekopdracht. Ecosia investeert 100% van de advertentie-inkomsten in herbebossingsprojecten en biedt maandelijks een bomenrapport aan. Zo maak je je zoekopdrachten groener en draag je bij aan een duurzamere wereld.

  1. Boodschappen in potjes met Pieter Pot

Zeg vaarwel tegen eenmalige verpakkingen met Pieter Pot. Ze bezorgen boodschappen in herbruikbare potten die minstens 40 keer worden gebruikt. Betaal een beetje statiegeld bij je bestelling en ontvang je potten terug bij je volgende levering. Dit is circulair in zijn mooiste vorm!

  1. Stijlvolle herbruikbare bloemen van Reflower

Wie wordt er nou niet vrolijk van bloemen op tafel? Helaas brengt de sierteelt industrie veel CO2-uitstoot met zich mee en zijn bloemen vaak erg duur. Maar geen zorgen, Reflower heeft de oplossing! Met hun abonnement krijg je altijd de mooiste kunstbloemen in een stijlvolle vaas voor een laag prijsje. Wil je afwisseling? Bel simpelweg en zij bezorgen een nieuw boeket. Door kunstbloemen te hergebruiken, bespaar je jaarlijks maar liefst 146 kg CO2 per bos. Zo geniet je volop van bloemen, zonder je zorgen te maken over het milieu.

  1. Biodiverse Thee van Wilder Land

(On)kruidenthee die de Nederlandse biodiversiteit herstelt. Dat is waar Wilder Land voor zorgt. Ze werken samen met boeren aan het zaaien van (on)kruiden waar thee van gemaakt wordt. Lekker voor jou, maar ook voor onze natuur. Hoe meer (on)kruiden ze namelijk inzaaien bij boeren, hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkeren in Nederland. Een kop thee smaakte nog nooit zo goed!

  1. Restafval recycling met Seenons

Met Seenons kun je je restafval eenvoudig laten ophalen via hun platform en app. Het afval wordt op een duurzame manier opgehaald en omgevormd tot nieuwe producten, zoals zeep en likeur. Zo geef je restafval een nieuw leven!

  1. FairChain Koffie van Moyee Coffee

Ongeveer 90% van de totale koffie waarde verdwijnt op dit moment in de zakken van een handjevol grote multinationals. Moyee Coffee strijdt voor een 50/50 aanpak en dus FairChain koffie. Naast de 20% FairChain premie voor de koffieboeren laten ze 300% meer geld achter in het koffieproducerende land! En dat terwijl jij niet meer betaalt voor de koffie, win-win! Deze koffie wil je niet missen, wij spreken uit ervaring.

  1. Ecologische en plasticvrije schoonmaakmiddelen van EcoPods

Traditionele schoonmaakproducten bevatten 80% water en de verpakkingen bestaan bijna altijd uit plastic. EcoPods brengt hier verandering in. Zij bieden een slimme oplossing met duurzame, herbruikbare flessen en innovatieve schoonmaak capsules. Je ontvangt een herbruikbare fles en bestelt capsules die je eenvoudig oplost in water om je schoonmaakmiddelen te maken. Hierdoor bespaar je 92% CO2-uitstoot, omdat je alleen de lichte capsules vervoert en geen zwaar water. Bovendien vermijd je single-use plastic, omdat je de fles keer op keer hergebruikt. Dat poetst extra lekker.

  1. Lokaal water en frisdrank van Zereau Drinks 

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 900 miljoen plastic flesjes verkocht, waarvan 100 miljoen in het milieu terechtkomen. De tappunten van Zereau Drinks zorgen ervoor dat je gefilterd, gekoeld en bruisend water kan tappen, zonder de onnodige verpakkingen en transportkilometers. Met de natuurlijke siropen biedt Zereau Drinks bovendien een gezond en duurzaam alternatief voor frisdrank. Een betere wereld met iedere slok!

Door deze tips toe te passen, kan verduurzaming van je kantoor eenvoudig worden gerealiseerd. Kleine aanpassingen maken een grote impact op zowel het milieu als je portemonnee. Wil je jouw kantoor ook verduurzamen met een watertappunt? Vraag vandaag nog een offerte aan en zet de eerste stap richting een groenere werkplek!

Benieuwd naar meer? https://www.zereaudrinks.com/contact#offerte