De 7 SDG doelen van Zereau Drinks

Zereau waste
4
 min
24
-
09
-
2024
De 17 Sustainable Development Goals van de United Nations. Wie is er ondertussen niet mee bekend? In 2015 in het leven geroepen om, vóór 2030, de wereld een betere plek te maken. Kortom, er wordt veel gevraagd van onze maatschappelijke spelers als bedrijven, organisaties en ministeries. En dat is nodig. 
Maar wat houden deze doelen precies in? En hoe kunnen we met elkaar op eenvoudige wijze grote impact maken? Soms is de stap naar duurzaamheid dichterbij dan je denkt. Zo draag je met de producten van Zereau Drinks al bij aan 7 van de 17 SDG’s. 

Dit zijn de SDG's waaraan je bijdraagt als je duurzaam drinkt met de producten van Zereau Drinks:

Doel 3: Goede gezondheid en welzijn

Onze stijlvolle watertappunten moedigen aan om meer lokaal water te drinken. Onderzoek laat zien dat mensen meer water drinken zodra er een aantrekkelijk tappunt beschikbaar is. Zo maken we het makkelijk om je flesje te vullen met heerlijk, gefilterd en gekoeld water – eventueel met bubbels!

Doel 6: Schoon water en sanitair

Onze duurzame waterkoelers zijn uitgerust met een geavanceerd filtersysteem dat zorgt voor schoon en veilig drinkwater. De filters bevatten actief kool in poedervorm, wat ongewenste geuren en smaken, zoals chloor, uit het water verwijdert. Daarnaast worden schadelijke stoffen zoals asbestvezels, medicijnresten, cysten en micro-organismen tot wel 0,2 micron gefilterd. Ook zware metalen zoals lood, koper en cadmium worden tot 0,2 micron uit je drinkwater gehaald. Zo wordt je glaasje water nog gezonder!

Doel 11: Duurzame steden en gemeenschappen

Met onze duurzame producten, zoals watertappunten, helpen we steden groener en schoner te maken. Door lokaal getapt water en frisdrank te promoten, verminderen we het gebruik van wegwerp plastic flesjes en de behoefte aan transport van verpakte dranken. Dit verlaagt direct de CO2-uitstoot en vermindert plastic afval. Zo bouwen we samen aan duurzame steden met minder afval en meer aandacht voor het milieu.

Doel 12: Verantwoorde consumptie en productie

Wij stimuleren het gebruik van duurzame, hervulbare waterflessen, omdat plastic wegwerpflesjes simpelweg niet meer van deze tijd zijn. Met een watertappunt tap je je water en frisdrank lokaal, wat niet alleen het plastic verbruik vermindert, maar ook de ecologische voetafdruk door verpakkingen en transport verkleint. Dit sluit perfect aan bij ons streven naar verantwoorde consumptie en productie. Door bewust te kiezen voor hervulbare flessen en lokaal getapt water, dragen we samen bij aan minder afval, minder vervuiling en een circulaire economie waarin duurzaamheid centraal staat. Dat noemen wij h(eerlijk) water drinken!

Doel 13: Klimaatactie

Wist je dat flessenwater gemiddeld 577 km aflegt voordat het bij de Nederlandse consument terechtkomt? En dan hebben we het nog niet eens over het productieproces gehad. Meer dan dit hoeven we niet uit te leggen, toch? 

Doel 14: Leven onder water

Elke minuut belandt er een vrachtwagen vol aan plastic in onze oceanen. Een groot deel hiervan bestaat uit plastic waterflesjes. Samen kunnen we hier verschil in maken door het gebruik van plastic (water)flesjes tegen te gaan. Tap daarom je water of frisdrank lokaal in een hervulbare drinkfles.  

Doel 15: Leven op het land

Het is essentieel om ons ecosysteem te beschermen. Helaas komen nog steeds veel plastic flesjes in de natuur terecht, waardoor schadelijke microplastics in dieren, planten en uiteindelijk ook in ons lichaam terechtkomen. Dit heeft ernstige gevolgen voor de biodiversiteit en de gezondheid van mens en dier. Door duurzaam en lokaal water te drinken, bespaar je op plastic verpakkingen en verminder je de vervuiling door transport. Zo draag je direct bij aan het behoud van onze natuur en biodiversiteit.

Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan de Sustainable Development Goals? Wij helpen je graag verder op het gebied van duurzaam drinken.