Refill, dance & repeat. Jouw duurzame gids voor evenementen en festivals!

Blog
5
 minus
15
-
10
-
2024
De wereld van de evenementen verandert in een rap tempo. Waar een aantal jaar geleden duurzaamheid als een trend werd gezien is er nu geen ontkomen aan en is het een definitieve must geworden. Vooral tijdens grote evenementen, zoals het Amsterdam Dance Event (ADE), neemt de roep en vraag voor milieubewuste, groene keuzes toe. Bij Zereau Drinks | KRNWTR + geloven we dat kleine veranderingen een enorme impact hebben. Ben je van plan om naar ADE te gaan en wil je jouw steentje bijdragen aan een duurzamer evenement? Dan is Bring Your Own Bottle (BYOB) een van de eenvoudigste manieren om dit te doen! Maar wat houdt dit concept precies in?

Wat is BYOB?

Bring Your Own Bottle is een beweging die mensen aanmoedigt om hun eigen herbruikbare flessen mee te nemen naar evenementen in plaats van single-use plastic waterflessen te gebruiken. Dit is niet alleen een milieuvriendelijke aanpak, maar bespaart ook de afvalstroom en scheelt je weer €9 aan een klein flesje water! Zo maak je niet alleen een bewuste keuze voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. ;)

 

Hoe BYOB helpt

Het Amsterdam Dance Event is een van de grootste elektronische muziekfestivals ter wereld met verschillende evenementen in Amsterdam. Met meer dan 350.000 bezoekers van over de hele wereld die vijf dagen door de stad dansen en feesten, is het een gekkenhuis in onze hoofdstad. Dat betekent dus ook een enorme drukte op de wegen en, helaas, een aanzienlijke hoeveelheid afval. Door dus je eigen fles mee te nemen naar je favoriete dance party, draag je bij aan de vermindering van het plastic afval. En het goede nieuws? Veel ADE-locaties bieden watertappunten waar je je fles kunt bijvullen. Zo blijf je gehydrateerd tijdens je dance work-out en ben je duurzaam bezig, een win-win!

Onze rol 

Bij Zereau Drinks | KRNWTR + staan we volledig achter de BYOB-mentaliteit. We staan dan wel niet op het ADE, maar onze watertaps zorgen er wel voor dat je eenvoudig kunt bijvullen met heerlijk, gefilterd, koel en bruisend water! Een perfecte gezonde, duurzame dorstlesser die perfect past bij jouw herbruikbare fles. Wist je al dat we onze eigen rvs-flessen hebben? Deze duurzame flessen zijn ontworpen om lang mee te gaan, zodat je keer op keer kunt bijvullen zonder plastic afval te produceren.

Tips voor een groener evenement 

Ben je van plan om naar ADE te gaan? Dan hebben wij enkele tips voor je om je ervaring niet alleen geweldig, maar ook duurzaam te maken!

1.    Neem je eigen herbruikbare fles mee. Hydratatie blijft belangrijk, vooral tijdens lange dans sessies!

2.    Gebruik duurzame vervoersopties. Amsterdam is op de fiets het beste te verkennen. Vermijd daarom taxi’s of auto’s, scheelt je ook weer eindeloos zoeken naar de goedkoopste Uber-rit.

3.    Maak bewuste keuzes bij het eten en drinken. Veel ADE-locaties bieden eco-vriendelijke oplossingen, zoals biologisch afbreekbare verpakkingen.

4.    Steun duurzame merken.  Door te kiezen voor merken die zich echt inzetten voor een schonere planeet maak je van jouw aankoop een echt statement. Zo stimuleer je anderen ook om bewuste keuzes te maken! Denk bijvoorbeeld aan Too Good To Go, heerlijke budget overblijfselen van je favoriete plek! Seepje, natuurlijk wasmiddel in een duurzame verpakking, perfect om je handen mee schoon te houden,  of The Good Roll, dan hoef je namelijk niet zuchtend op de Dixie te zitten als het wc-papier weer eens op is tijdens je ADE feestje. 

Het is duidelijk: duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol tijdens evenementen zoals ADE, en ook jij kunt daaraan bijdragen door je eigen fles mee te nemen. Zereau Drinks | KRNWTR + staat voor duurzaamheid, innovatie, impact én verantwoordelijkheid, en daarom moedigen we jou aan om dit jaar bij ADE de stap te zetten naar een bewuste feest ervaring. Door samen kleine stappen te zetten kunnen we een grote impact maken. Dus: vul je fles, geniet van de muziek en laten we er samen voor zorgen dat niet alleen ADE, maar de wereld groener dan ooit wordt!

Benieuwd naar hoe wij bijdragen aan een groenere wereld? Klik op de link voor meer informatie: https://www.zereaudrinks.com/over-ons